Overnachten aan het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een populair toeristisch gebied. Hierdoor liggen er langs het meer talloze campings en staan er veel hotels. Voor elk budget is er wel een accommodatie te vinden aan of in de buurt van het Lago Maggiore. De leukste accommodaties zijn te vinden direct aan het meer en hebben vaak een eigen zandstrandje. Heerlijk om op een warme zomerdag een duik te nemen in het frisse meer. De duurdere accommodaties zullen vaak te vinden zijn in de directe omgeving van het meer. Ze zijn in het bezit van een eigen strand en soms zelfs een eigen zwembad. Accommodaties die wat verder landinwaarts liggen zijn wat rustiger en hebben een iets gunstiger tarief per nacht. Omdat de oevers vrij snel oplopen heb je er bijna altijd uitzicht op het meer.

Campings

Campings zijn een populaire accommodatiesoort aan het lago Magiore. Veel campings zijn direct gelegen aan het meer en hebben een eigen strandje waar de campinggasten gebruik van kunnen maken. Het prettige warme klimaat maakt dat kamperen erg plezierig is. Verblijven op een Italiaanse camping heeft zo zijn voordelen. Zo zijn er ’s ochtends niet maar alleen de verse broodjes te verkrijgen, maar kun je op veel campings ook terecht voor een lekker kopje verse espresso. De meeste campings, ook de kleine, hebben een minisupermarkt met wat levensmiddelen en een barretje waar je ook bier en wijn kunt krijgen. Grotere campings hebben vaak daarnaast nog een eigen zwembad, uitgebreid restaurant en animatieteam voor de kinderen. Afhankelijk van waar de behoefte aan is kun je hier een keuze voor maken. Vaak liggen er meerdere campings naast elkaar, zodat het makkelijk aanrijden is en er snel een alternatief voor handen is, mocht de camping al vol zitten. Houd er rekening mee dat kamperen in Italië duurder is dan in de meeste Europese landen. Daarvoor geldt dat campings aan het meer duurder zijn dan die daar wat verder van af liggen. Ook is de gemiddelde grote van de plekken een flink stuk kleiner dan je op andere plaatsen in Europa gewend bent.

Hotels

Er zijn in de buurt van het Lago Maggiore vele schitterende hotels te vinden. De mooiste hotels kom je tegen in de buurt van het plaatsje Stresa. Aan de boulevard van deze plaats staan meerdere vier- en vijfsterrenhotels die nog de allure van lang vervlogen tijden uitstralen. Obers in hagelwitte jassen staan hier klaar om het de gasten naar de zin te maken. In de andere plaatsen in de buurt van het meer zijn er meerdere luxe hotels te vinden. In de in Zwitserse stad Locarno zijn er enkele vijfsterrenhotels te vinden. Er zijn natuurlijk ook meerdere twee- en driesterrenhotels in de buurt van het Lago Maggiore te vinden. Deze zullen echter in de meeste gevallen niet direct aan het meer te vinden zijn, maar in een straat iets verder bij het meer vandaan. Er zijn zelfs hotels aan het Lago Maggiore die hun zwembad in het meer hebben gebouwd.

Vergelijk de prijzen van de verschillende hotels aan het Lago Maggiore op Trivago.nl. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Bed & breakfast

Ben je op zoek naar een meer kleinschalige accommodatiesoort; dan is een bed and breakfast een goed alternatief. Aan het meer vind je op verschillende plaatsen met deze accommodatiesoort. Het leuke hiervan is natuurlijk dat het veel kleinschaliger is dan de meeste grote hotels. Je hebt makkelijker en direct contact met de Italianen zelf en je krijgt zo een kijkje in hun keuken. De kleinschaligheid maakt wel dat de voorzieningen wat minder direct aanwezig zijn. Slechts een klein gedeelte van de Bed and Breakfasts zijn direct aan het meer gelegen. Je zult dus altijd wat verder moeten lopen voor een verfrissende duik. In een aantal Bed and Breakfasts heb je wel de mogelijkheid ’s avonds mee te eten met de gastheer, gastvrouw.

Agriturismo

Deze vorm van accommodatie komt de laatste jaren steeds meer op in Italië. Het zijn boerenbedrijfjes die één of enkele kamers of soms zelfs huisjes binnen hun nog in werking zijnde boerenbedrijf verhuren. Dit vaak om het hoofd wat boven water te houden. Je hebt deze agriturismos in alle soorten en maten van super luxe tot erg basic. Enkelen beschikken zelfs over een eigen zwembad. Allemaal zijn ze erg sfeervol en geven je een mooi kijkje in het Italiaanse boerenleven. Grootste voordeel van de agriturismo is dat er ’s avonds wordt gekookt met producten van de eigen boerderij. Soms kun je mee-eten van wat er die dag op tafel komt. In andere gevallen kun je zelfs à la carte dineren. In elk geval zullen de producten kakelvers zijn.